image-139138-currant.png?1423813149143

Προϊόντα

Η Belussis Currants προμηθεύει την ελληνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά με κορυφαίας ποιότητας ελληνική μαύρη κορινθιακή σταφίδα, φυσικά αποξηραμένη στον ήλιο.

Το προϊόν διατίθεται σε συσκευασία χαρτοκιβωτίου των:

image-139145-divider.png?1423815352141

10 kg

12,5 kg

Και σε συσκευασία cellophane (φακελάκι) των:

Συσκευασία 100 gr


Συσκευασία 200 gr


Συσκευασία 500 gr


Συσκευασία 1 kg


Η ιστορία της κορινθιακής σταφίδας

Η ιστορία της κορινθιακής σταφίδας χάνεται στα βάθη των αιώνων, αφού καλλιεργείται στον ελλαδικό χώρο από τα ομηρικά κιόλας χρόνια. Για το εμπόριό της, οι πρώτες γραπτές μαρτυρίες ανάγονται στο 12ο αιώνα, ενώ στα τέλη του 19ου αιώνα, η εξαγωγή της αποτελούσε έως και το 75% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών.

Το γεγονός αυτό, μάλιστα, είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία των πρώτων βιομηχανικών πυρήνων στην Ελλάδα, συμβάλλοντας έτσι στην ανασυγκρότηση του σύγχρονου ελληνικού κράτους την περίοδο πριν από τους Βαλκανικούς Πολέμους.

Σήμερα, η Ελλάδα κατέχει περισσότερο από το 80% της παγκόσμιας παραγωγής κορινθιακής σταφίδας, η οποία είναι ποικιλία διπλής χρήσης, αφού μπορεί είτε να αποξηρανθεί είτε να οδηγηθεί στην οινοποίηση.

Τι προσφέρειστον οργανισμό;

Η συμβολή της κορινθιακής σταφίδας στον οργανισμό είναι πολύτιμη, καθώς είναι πλούσια σε ποικιλία θρεπτικών συστατικών, τα οποία είναι ευεργετικά για την ανθρώπινη υγεία. Ειδικότερα:

  • Είναι βασική πηγή πολυφαινολικών συστατικών, τα οποία έχουν αντιοξειδωτική δράση, θωρακίζοντας τον οργανισμό έναντι των καρδιοπαθειών αλλά και του καρκίνου.
  • Είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία, και κυρίως σε μαγνήσιο, κάλιο και ψευδάργυρο.
  • Περιέχει υψηλό ποσοστό διαιτητικών ινών, οι οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου.
  • Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη (εξ ου και η γλυκύτητά της), η οποία, σε αντίθεση με τη γλυκόζη, έχει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Ως αποτέλεσμα, η σταφίδα έχει μέτριο γλυκαιμικό δείκτη (55-63).